El silenci habita en l'assossec de la cova descobrint-nos les meravelles que en ella s'amaguen, mijantjant els mots traçats anirem dipositant gotes de llum en els llocs oberts al Sol...

dilluns, 14 de juny del 2004

I CONGRÉS D'AMICS DE LA POESIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA.
5 de juny de 2004
Real Societat Valenciana d'Agricultura
C/. Comedias, 12 (València)

El dissabte 5 de juny de 2004 va tenir lloc a València el I Congrés d'Amics de la Poesia de la Comunitat Valenciana, on van participar poetes de Castelló, València i Alacant (Altea). El Congrés va començar a les 10’30 amb la benvinguda a les associacions participants a càrrec de D. Pedro José Moreno Rubio, President d'Amics de la Poesia de València. Seguidament, Monserrat Fiter Ruiz, secretària d'Amics de la Poesia d'Altea (Alacant) va desenvolupar la seua ponència sobre el panorama, actual de la poesia a Alacant, destacant les variades activitats que realitza l’associació d’Altea, passant a continuació a recitar els poetes alacantins: Amparo Pérez, Montse Fiter, Ángela Pérez i Vicenta Devesa.
Després va ser el catedràtic de Filosofia i Lletres, i president de l'Associació Literària d'Amics de la Poesia de Castelló, José María Araúzo, que va presentar una interessant i detallada exposició del transcórrer poètic en la província de Castelló, destacant al seu torn les tertúlies, presentacions, recitals, premis i col·laboracions en diversos actes en l'àmbit cultural d’ALCAP, passant a continuació a recitar els poetes, Rosa María Villarroig, Ana María Manzano, Rafael Camacho, Vicent-Jaume Almela, Conchita Cheza, Alfonso Corredor, Remedios Sanz i Maria Dolores Murriach. A la vesprada, es va reprendre el Congrés, amb la ponència “Panorama actual de la Poesia a València” a càrrec de Miguel Romaguera, Doctor en Filologia Hispànica i Vicepresident de l'associació valenciana. Donant pas a continuació al recital de la nodrida representació de poetes valencians: Luis Auñón, Conchita Bonell, Ángela Cerdá, Ana Fernández de Cordova, Manuel Giménez, José Antonio Mateo, Carmen Tornel, Vicenta Bono, Melchor Román, María Luisa Ballester, Rosa Burguera, Isabel Moyano, Amparo Bonet, Nicolás Martínez, María José Pastor, Manuel Vélez, Pilar Carrasco, Lola Giner, Juan Carlos Cabot, Constanza Blasco i Fernando Hidalgo.




0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada